Kırmızı Biber Kavurması
Posted on 23 Eylül 2014 Salı
|
1 Comment
Sonbaharın nefis lezzeti kırmızı biber...
Biberlerin kabukları sizi rahatsız ediyorsa önce fırında közleyin daha sonra kavurun.
Kırmızı biber kavurması tarifi
Malzemeler
• 1 kg kırmızı biber
• Sıvı yağ
• Tuz
Üzerine
• Bol sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber kavurması yapılışı
• Kırmızı biberler temizlenir doğranır ve yıkanır.
pişirme kabına konur .
• Tuz ve yağı da eklendikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
• Servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra tencerenin dibinde kalan yağdan üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
elerine sağlık canımm.. kavurduktan sonra ocaktan almadan üzerine kaşar peynir rendeleyince de nefis oluyor denemelisin :)
YanıtlaSilafiyet şifa olsun..