Sarı Erik Reçeli
Posted on 18 Temmuz 2014 Cuma
|
2 Comments
Sarı erik reçeli
•1 kg sarı erik
• 4 su bardağı şeker
Sarı erik yapılışı
• Erikler ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkarılır. İstenirse dilimlenir.
• Erikleri tencereye bir kat şeker bir kat erik olacak şekilde tencereye dizilir. Akşamdan sabaha bu şekilde bekletlir.
• Sulanan erikler ocağa alınır, kaynamaya başlayınca içinden kevgir yardımıyla taneleri alınır.
• Reçelin suyu koyulaşmaya başlayınca içine erik taneleri atılır ve beş dakika daha kaynatılır.
• Eğer reçel hemen tüketilmeyecekse kaynar kaynar kavanozlara doldurulur ve kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrildikten sonra bu şekilde bir gün bekletilir. Artık reçeller uzun süre gölge bir yerde muhafaza edilebilir.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...
denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbence de süper görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSil