Patatesli Börek
Posted on 22 Temmuz 2014 Salı
|
No Comments
Tarif nefis yemek tariflerinden. Gerçekten de nefis bir börek, biz çok beğendik.
Patatesli börek tarifi
• 4 adet yufka
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 3 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı sirke
İçine
• 4 adet iri patates
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)
• Tuz
Üstüne
• 1 Yumurta
• Susam
Patatesli böreğin yapılışı
• Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur ezilir. Soğan incecik doğranır, yağ tavaya konur ve soğanlar da eklenir.
• Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Ezilmiş patatesler de eklendikten sonra bir iki dakika daha kavrulur tuzu atılır, karıştırılır ve bir kenarda soğutulur. ılıyınca ince doğranmış maydanozlar eklenir.
• Yağ, un ve sirke bir kabın içinde karıştırılır.
• Yufkalar ikişerli guruba ayrılır. Bir yufka tezgaha serilir, üstüne yağlı karışımdan kaşıkla gezdirilir fırçayla her yerine yayılır.
• Üstüne ikinc yufka serilir o da yağlanır ve önce dörde ardından sekiz parça olacak şekilde kesilir.
• Geniş kısımlarına iç malzemesinden konur ve sigara böreği gibi sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapıldıktan sonra börekler yağlamış tepsiye dizilir üzerlerine iyice çırpılmış bir yumurta sürülür susam serpilir ve 200 derecede pişirilir.
Afiyet olsun, şükrünüz bol olsun...