Ev Yapımı Erik Pestili
Posted on 10 Temmuz 2014 Perşembe
|
No Comments
Ev yapımı pestil tarifi var bu gün sırada. erik sularından artan posalarla pestil yapacağımı söylemiştim. Hafif mayhoş pek güzel bir pestil oldu. En önemlisi de ev yapımı olması. Erik posalarının birazından da erik marmeladı yapmıştım bakmak isterseniz eğer buraya tık.
Erik pestili tarifi
• Orta boy bir tencere erik posası
• 1 yemek kaşığı tepeli nişasta
• 1,5 su barağı şeker (damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)
• Temiz bir bez
• Tepsi
Ev yapımı erik pestili yapılışı
• Tencere ocağa konur, şeker de eklendikten sonra kaynamaya alınır.
• Bir kase içinde nişasta yarım çay bardağı kadar suyla açılır ve kaynamakta olan tencereye eklenir ve hızla karıştırılır.
• Bir iki dk kaynayan pestil tepsiye serdiğiniz bezin üzerine kalın olacak şekilde dökülür( güneşte kuruyunca incelecek)
• Tepsi güneş gören ve hava alan bir yerde beklemeye alıır. bir gün güneşte duran pestil kendini çekecektir.
• Parmağınızı batırdığınızda yumuşaklık yoksa olmuş demektir.
• bezi tepsiden çıkarıp çamaşır teline atıp bir günde alt tarafının kuruması sağlanır. daha sonra bez hafifçe elinizle ıslatılarak pestilden sıyrılır. Dilediğiniz gibi keserek üst üste yada resimdeki gibi yaparak saklama kabında dolapta muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet Olsun, Şükrünüz Bol Olsun...