> | | | | | | | > Keşkek Tarifi

Keşkek Tarifi

Posted on 9 Aralık 2012 Pazar | 5 Comments

Aşure Günü yaptığımız aşurenin yanın da bu görmüş olduğunuz keşkekte vardı. keşkek sevenlere tarifini yayınlamak olmaz diye düşündüm, eğer keşkeğin nasıl yapıldığını öğrenmek isterseniz işte tarifi...

 Keşkek Tarifi:
Malzemeler:
• yarım kg buğday
• yarım kg kemikli dana eti
• su + tuz
üzerine
• isteğe göre tereyağ ve kırmızı toz biber
Keşkeğin Yapılışı:
• keşkek yapmak için öncelikle buğday akşamdan sıcak suyla ıslatılır.
• ertesi gün buğday güzelce yıkanır ve düdüklü tencereye konur.üzerine buğdayları geçene kadar su konur
• üzerine etler de konur tuzu atılır ve kırk beş elli dk pişirilir.
• pişen buğdaylar genişçe bir tepsiye dökülür içindeki kemikli etler ayrılır ve blendır varsa hafifçe ezilene kadar blendırla ezilir. eğer blendır yoksa tokmak gibi bir şeyle ezilir.içine kemiklerinden ayrılmış etler konur isteğe göre üzerine tereyağ ve pulbiber kızdırıp dökebilirsiniz
•işte keşkeğin yapımı bu kadar basit...
Afiyet Olsun....

Comments:5

  1. besin degeri cok yuksek bir yemek ozellikle cocuklar icin ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  2. ahh ahh yapan eller bin yaşasın..
    ne severimm..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Nohut,ceviz ve et!
    Hay sen çok yaşa emi? :)
    40 yıl düşünsem,bu nefis üçlüyü keşkekte bir araya getirmek gelmezdi aklıma.
    O etler nasıl da güzel pişmişler,nasıl nefisler.
    Ellerine,emeğine sağlık canım.
    Afiyet şifa olsun inşAllah...
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  5. Bayılırım keşkeğe...Biz bayramlarda filan yaparız..Daha doğrusu ailenin en büyüğü yapar..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için önemlidir. Yorum yazarsanız daha kaliteli bir blog yapmamda katkıda bulunmuş olabilirsiniz.Eğer üyeliğiniz yoksa yorumlama biçiminden adsız yazan yere tıklayıp yorumunuzu yazabilirsiniz.İsminizi yorumun sonuna ekleyin.Şimdiden teşekkür ederim...

Blogger tarafından desteklenmektedir.